grøntsags couscous

Couscous stammer oprindeligt fra det Nordafrikanske køkken i Algeriet, Marokko, Tunesien, Mauretanien, Libyen, Egypten og Sicilien. Her er der brugt en masse skønne grøntsager og krydderier som giver retten en fantastisk smag og aroma.

Grøntsags Couscous

  4 personer

  60 minutter

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg, knust
  • 2 små majroer, skrællet og i tern
  • 1 løg, i både
  • 1 stor gulerod, skrællet og skåret i 4 cm
  • 1/2 fennikel, skær bund og top af og skær herefter i skiver
  • 1/3 kop gyldne rosiner
  • 1 spsk skrællet, hakket, frisk ingefær
  • 1 spsk himalayan salt
  • 2 tsk stødt spidskommen, paprika og kokossukker
  • 1 1/2 tsk frisk gurkemeje
  • 1/8 tsk stødt nelliker
  • 1 kanelstang, knækket i 2 dele
  • 2 kopper vand
  • 500 g butternut squash, skrællet, fri for kerner og i tern
  • 1 courgette, skåret i 4 cm skiver
  • 1 glas ( 330 g ) kikærter, skylles og drænes
  • 4 små bundter frisk bladetpersille, bundet sammen med køkkensnor
  • 1 dåse flåde tomater

couscous:

  • 2 kopper koldt vand
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 tsk himalayan salt
  • 1 1/2 kopper couscous
  • 1/2 kop mandler i skiver, ristet
  • Harissa sauce

Fremgangsmåde

  1. Tag en stor gryde med låg: Tilsæt hvidløg, majroer, løg, gulerod, fennikel, rosiner, ingefær, salt, spidskommen, paprika, kokossukker, gurkemeje, nelliker og kanel i
  2. Tilsæt 2 kopper vand og kog over høj varme; dæk, reducere varmen og lad det simre, indtil grøntsagerne er lidt bløde, ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt butternut squash, courgette, kikærter og persillie bundter
  4. Tilsæt herefter de flåde tomater
  5. Kom låg på gryden i cirka 15 minutter, indtil du får en dejlig tyk og duftende grøntsags stew, test eventuelt med en gaffel om grøntsagerne er møre.
  6. Fjern kanelstænger.

Couscous:

  1. Bring vand i kog med smør og salt i en lille gryde.
  2. Kom couscousen i, fjern gryden fra ​​varmen og dæk til, indtil vandet er absorberet, og couscousen er klumpet i ca. 5 minutter.
  3. Kom den over i en skål og bryd den op med en gaffel.

Servering:

  1. Anret couscousen i 4 skåle, og servere grønsagerne samt saucen over med et drys af de ristede mandler og Harissa sauce.