Kofta minder meget om frikadeller eller kødboller, og de stammer fra det sydasiatiske, mellemøstlige, balkanske og centralasiatiske køkken. Kofta laves ofte med kød, men i denne vegetar udgave har vi valgt røde linser. Linser indeholder næsten dobbelt så mange kulhydrater som protein pr. 100 g. For eksempel indeholder røde tørrede linser 52,3 g. kulhydrater og 27,3 g. protein pr. 100 g.
Røde linse kofta
2 personer
45 minutter
Ingredienser
- 1 kop koral linser (200 g), skyllet og drænet
- 2 1/2 kopper vand (625 ml)
- 1/2 kop bulgur (75 g), skyllet, drænet og tørret
- 1 løg, tyndt skåret
- 3 spsk olivenolie (45 ml)
- 1 spsk harissa sauce (15 ml)
- 1 spiseskefuld tomatpasta (15 ml)
- 1 tsk jorden spidskommen
- 1 tsk salt
- 2 teskefulde ahornsirup (10 ml)
- 1/2 kop vand (125 ml)
- 1/2 kop hakket persille (125 ml)
Tomatsalat:
- 10 cherry tomater
- 1 spsk olivenolie (15 ml)
- 1 spsk citronsaft (15 ml)
- 2 spiseskefulde hakkede rødløg (30 ml)
- Håndfuld blandet salat
- Håndfuld grantæblekerner
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
- I en stor kasserolle tilsættes linser og vand. Kog i 20 minutter. Fjern gryden
fra varme, og tilføj straks bulgur, rør godt, dæk til, og lad det stå i 20 minutter. - Varm olie og sautér løg i 5 minutter.
- Tilsæt harissa, tomatpuré, spidskommen, salt, ahornsirup og vand. Lad det simrer i 5 minutter, eller indtil alle væsker absorberes.
- Rør linser og bulgurblandinger i. Tilsæt hakkede persille og krydre med salt og peber. Bland godt.
- Lad det køle i 30 minutter.
- Fjern blandingen fra køleskab. Brug våde hænder til at forme blandingen i små bolde og læg dem herefter på et stykke bagepapir.
- Bages ved 180 grader i 30 minutter.
- Bland citron og olien sammen og tilsæt lidt salt og peber.
- Hæld dressingen over din tomatsalat og server de varme kofta og hummus til.