Varm salat Nicoise

Salat Nicoise eller salade niçoise som den hedder på fransk, stammer oprindeligt fra Nice som ligger i sydfrankrig. Den klassiske version er lidt anderledes end denne opskrift, hvor tun/ansjoser indgår. Vi har justeret den lidt og håber du vil nyde vores varme version..

Varm salat Nicoise

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 500 g søde små kartofler, halveret
  • 250 g grønne bønner (stængler fjernet)
  • 2 kopper halveret cherry tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 æg
  • 100 g sorte oliven
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk frisk kværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Kom alt undtagen æggene i et stegefad med olivenolien over.
  3. Steg i 20 minutter.
  4. Slå æg ud i glaseret keramikskåle eller direkte over ingredienserne.
  5. Steg i yderligere 10 minutter, eller indtil æggene er stegt som du vil have dem.
  6. krydr med salt og frisk peber over.