Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.
Sort bønnesalat
4 personer
20 minutter
Ingredienser
Salat:
- 1 kop friske majs
- 1 rød peber tern
- 1/2 lille rødløg, finhakket (ca. 1/4 kop)
- 1 spsk neutral kokosolie
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet, -eller at foretrække, kog dem selv
- Kosher salt
- Friskmalet sort peber
- 1 kop cherry tomater, halveret
- 1 avocado, i tern
- 1/4 kop hakkede friske koriander, blade og stilke
Dressing:
- 1 lille fed hvidløg
- 1 1/2 lime (ca. 3 spsk)
- 1 tsk kosher salt
- 1/4 tsk chili pulver
- 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie
Fremgangsmåde
Salat:
- Steg majs, paprika og løg i kokosolie, indtil de begynder at brune over medium høj varme i en stegepande.
- Tilsæt de sorte bønner og steg videre indtil bønnerne er godt varmet igennem.
Dressing:
- Pres hvidløg, drys med en knsp. salt, og med den flade side af en stor kniv blandes og smøres blandingen til en grov pasta.
- Pisk hvidløgspastaen, limejuice, salt og chili pulver sammen i en skål.
- Gradvis pisk olivenolie i, begynd med et par dråber og derefter tilsæt resten i en stabil strøm.
- Hæld dressingen over salaten.
Servering:
- Fjern nu salaten fra varmen og vend forsigtigt tomaterne, avocado og koriander i.