Sort bønnesalat

Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.

Sort bønnesalat

 4 personer

 20 minutter

Ingredienser

Salat:

  • 1 kop friske majs
  • 1 rød peber tern
  • 1/2 lille rødløg, finhakket (ca. 1/4 kop)
  • 1 spsk neutral kokosolie
  • 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet, -eller at foretrække, kog dem selv
  • Kosher salt
  • Friskmalet sort peber
  • 1 kop cherry tomater, halveret
  • 1 avocado, i tern
  • 1/4 kop hakkede friske koriander, blade og stilke

Dressing:

  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 1/2 lime (ca. 3 spsk)
  • 1 tsk kosher salt
  • 1/4 tsk chili pulver
  • 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie

Fremgangsmåde

Salat:

  1. Steg majs, paprika og løg i kokosolie, indtil de begynder at brune over medium høj varme i en stegepande.
  2. Tilsæt de sorte bønner og steg videre indtil bønnerne er godt varmet igennem.

Dressing:

  1.  Pres hvidløg, drys med en knsp. salt, og med den flade side af en stor kniv blandes og smøres blandingen til en grov pasta.
  2. Pisk hvidløgspastaen, limejuice, salt og chili pulver sammen i en skål.
  3. Gradvis pisk olivenolie i, begynd med et par dråber og derefter tilsæt resten i en stabil strøm.
  4. Hæld dressingen over salaten.

Servering:

  1. Fjern nu salaten fra varmen og vend forsigtigt tomaterne, avocado og koriander i.