Thai grøn karry (Vegetar)

Thai grøn karry en dejlige nem vegetar opskrift der smager vidunderligt.

Thai grøn karry (Vegetar)

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 1 rødløg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 1 broccoli, hakket
  • 1/2 medium rød paprika, skåret i strimler
  • 1/2 medium grøn paprika, skåret i strimler
  • 3 gulerødder, skåret i strimler
  • 1 courgette, skåret i strimler
  • 3/4 tsk havsalt, til smag
  • 1/2 tsk sort sort peber til smag
  • 1 spsk kokossukker eller rørsukker
  • 1 spsk flydende aminos (eller tamari)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 lime
  • 1 bundt thailandsk basilikum, vasket og hakket (ca. 2-3 spsk)
  • 1/2 spsk sambal oelek eller Sriracha (valgfri)

Fremgangsmåde

  1. Opvarm 1 spsk kokosolie i en pande over medium varme
  2. Tilsæt i karrypastaen og omrør i kokosolie, i ca. 1 minut.
  3. Tilsæt hakkede løg og kog op, indtil løget er lidt gennemsigtigt, ca. 8 minutter.
  4. Tilsæt hvidløg, rør godt sammen, tilsæt 1spsk kokosolie mere, og tilsæt derefter broccoli, rød peberfrugt, grøn peberfrugt, gulerødder og courgette.
  5. Tilsæt havsalt, sort peber, kokossukker og flydende aminos på toppen og rør godt rundt.
  6. Reducer varmen til medium og kog den ned, omrør, indtil gulerødderne stadig er sprøde, ca. 10-15 minutter.
  7. Tilsæt kokosmælken, rør, og lad den simre i ca. 5 minutter.
  8. Pres lime over, rør, og fjern derefter fra varmen.
  9. Tilsæt thailandsk basilikum ovenpå, og rør sambal oelek (eller Sriracha)i, hvis du ønsker den stærk.
  10. Server med ris, naanbrød og en lime båd.