Thai grøn karry en dejlige nem vegetar opskrift der smager vidunderligt.
Thai grøn karry (Vegetar)
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk grøn karrypasta
- 1 rødløg, hakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 1 broccoli, hakket
- 1/2 medium rød paprika, skåret i strimler
- 1/2 medium grøn paprika, skåret i strimler
- 3 gulerødder, skåret i strimler
- 1 courgette, skåret i strimler
- 3/4 tsk havsalt, til smag
- 1/2 tsk sort sort peber til smag
- 1 spsk kokossukker eller rørsukker
- 1 spsk flydende aminos (eller tamari)
- 1 dåse kokosmælk
- 1/2 lime
- 1 bundt thailandsk basilikum, vasket og hakket (ca. 2-3 spsk)
- 1/2 spsk sambal oelek eller Sriracha (valgfri)
Fremgangsmåde
- Opvarm 1 spsk kokosolie i en pande over medium varme
- Tilsæt i karrypastaen og omrør i kokosolie, i ca. 1 minut.
- Tilsæt hakkede løg og kog op, indtil løget er lidt gennemsigtigt, ca. 8 minutter.
- Tilsæt hvidløg, rør godt sammen, tilsæt 1spsk kokosolie mere, og tilsæt derefter broccoli, rød peberfrugt, grøn peberfrugt, gulerødder og courgette.
- Tilsæt havsalt, sort peber, kokossukker og flydende aminos på toppen og rør godt rundt.
- Reducer varmen til medium og kog den ned, omrør, indtil gulerødderne stadig er sprøde, ca. 10-15 minutter.
- Tilsæt kokosmælken, rør, og lad den simre i ca. 5 minutter.
- Pres lime over, rør, og fjern derefter fra varmen.
- Tilsæt thailandsk basilikum ovenpå, og rør sambal oelek (eller Sriracha)i, hvis du ønsker den stærk.
- Server med ris, naanbrød og en lime båd.