Køb økologisk kalkun for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af giftige stoffer. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Gryderet med kalkun & dumplings
4 personer
1 time
Ingredienser
Gryderet:
- 3 løg
- 3 stængler selleri
- 2 kviste frisk rosmarin
- 3 kviste af frisk timian
- 3 friske laurbærblade
- 2 tsk engelsk sennep
- 2 spsk hvedemel
- 1,5 liter grøntsagsbouillon
- 500 g kogt kalkun eller kyllingekød
Dumplings: (ca. 12 stk.)
- 2 skiver bacon
- 2 små porrer
- olivenolie
- 125 g hvedemel
- 25 g majsmel eller polenta
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 30 g usaltet smør (kold)
- 125 ml kærnemælk
- 1 æg
Fremgangsmåde
Gryderet:
- Skræl løg, trim selleri, groft hak begge dele, og tilsæt det til en stor gryde på medium varme med 2 spsk olie.
- Tilsæt urter kviste og laubærblade, og kog i 15 minutter, eller indtil bløde, men ikke farvet, omrør regelmæssigt.
- Rør sennep og mel i 2 minutter, derefter gradvist røres grøntsagsbouillon i for at lave en tyk dejlig sauce.
- Fjern og kassér urte kviste og laurbærblade, og derefter hak kalkun, og rør det i din gryderet, smag og krydr efter behov.
Dumplings: ( ca. 12 stk.):
- Forvarm ovnen til 200 ° C
- Groft hak bacon og steg det på en stor pande på medium-lav varme til de er sprød, mens vaskes, renses porrer og skæres i fine skiver. Tilsæt dem til panden med 1 spsk olie, derefter steges de i 15 minutter, eller indtil de er bløde og søde, under jævnlig omrøring. Fjern fra varmen og lad den køle.
- Kom mel, bagepulver og natron i en stor skål.
- Bland og tilsæt smør, derefter bruges dine tommelfingre og pegefingre til at gnide smørret ind i melet indtil det ligner brødkrummer.
- Lav en fordybning i midten, hæld kærnemælk ved, og bland gradvist mel blandingen i, ved at tilsætte lidt af gangen.
- Rør de afkølede porrer og bacon i indtil det er blandet godt.- dejen skal være så lette som muligt.
- Forsigtigt rul det ud på en ren mel-støvet overflade, indtil 2 cm tyk, og udskær så mange runde dumplings som du kan – du bør få mindst 12 fra.
- Pensl dumplings med pisket æg, og kom derefter dem oven i gryderetten.
- Bages i 25 til 30 minutter, eller indtil dumplings er steget op til overfladen og gyldne.