Gryderet med kalkun & dumplings

Køb økologisk kalkun for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af giftige stoffer. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Gryderet med kalkun & dumplings

 4 personer

  1 time

Ingredienser

Gryderet:

  • 3 løg
  • 3 stængler selleri
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 3 kviste af frisk timian
  • 3 friske laurbærblade
  • 2 tsk engelsk sennep
  • 2 spsk hvedemel
  • 1,5 liter grøntsagsbouillon
  • 500 g kogt kalkun eller kyllingekød

Dumplings: (ca. 12 stk.)

  • 2 skiver bacon
  • 2 små porrer
  • olivenolie
  • 125 g hvedemel
  • 25 g majsmel eller polenta
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 30 g usaltet smør (kold)
  • 125 ml kærnemælk
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Gryderet:

  1. Skræl løg, trim selleri, groft hak begge dele, og tilsæt det til en stor gryde på medium varme med 2 spsk olie.
  2. Tilsæt urter kviste og laubærblade, og kog i 15 minutter, eller indtil bløde, men ikke farvet, omrør regelmæssigt.
  3. Rør sennep og mel i 2 minutter, derefter gradvist røres  grøntsagsbouillon i for at lave en tyk dejlig sauce.
  4. Fjern og kassér urte kviste og laurbærblade, og derefter hak kalkun, og rør det i din gryderet, smag og krydr efter behov.

Dumplings: ( ca. 12 stk.):

  1. Forvarm ovnen til 200 ° C
  2. Groft hak bacon og steg det på en stor pande på medium-lav varme til de er sprød, mens vaskes, renses porrer og skæres i fine skiver. Tilsæt dem til panden med 1 spsk olie, derefter steges de i 15 minutter, eller indtil de er bløde og søde, under jævnlig omrøring. Fjern fra varmen og lad den køle.
  3. Kom mel, bagepulver og natron i en stor skål.
  4. Bland og tilsæt smør, derefter bruges dine tommelfingre og pegefingre til at gnide smørret ind i melet indtil det ligner brødkrummer.
  5. Lav en fordybning i midten, hæld kærnemælk ved, og bland gradvist mel blandingen i, ved at tilsætte lidt af gangen.
  6. Rør de afkølede porrer og bacon i indtil det er blandet godt.- dejen skal være så lette som muligt.
  7. Forsigtigt rul det ud på en ren mel-støvet overflade, indtil 2 cm tyk, og udskær så mange runde dumplings som du kan – du bør få mindst 12 fra.
  8. Pensl dumplings med pisket æg, og kom derefter dem oven i gryderetten.
  9. Bages i 25 til 30 minutter, eller indtil dumplings er steget op til overfladen og gyldne.