Er du ikke kød spiser eller ønsker du blot at skære ned på kødprodukterne, så er denne nøddesteg en dejlig ret, som kan serveres sammen med bagte kartofler og en god salat eller juleaften med vegansk brun sauce.
TITLE
6 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 stort knoldselleri, groft revet
- 300 g champignon, finthakket
- 1 1/2 porre, tynde skiver
- 3 fed hvidløg, fint revet
- 1 1/2 dl kogte røde linser
- 1 1/2 dl kogte quinoa
- 2 tsk timian
- 3 spsk. tamari
- 2 dl valnødder
- 4 Hørfrø skum/slim: Tag 3 spsk hørfrø og blend dem / knus dem i en morter. Bland de knuste hørfrø med 8 spsk vand og lad blandingen trække i 5 minutter til den har en gele-agtig konsistens. Svarer til 2 æg.
- 6 spsk kikærtemel
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk neutral kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Varm en pande op til medium varme og tilsæt neutral kokosolie og steg selleri, porre og champignon i 5 min.
- Tilsæt hvidløg, tamari og timian i gryden og steg det i yderligere 5 min.
- Pisk hørfrø skum blandingen sammen med kogte linser og quinoa.
- Tilsæt linseblandingen til de stegte grøntsager og rør det sammen.
- Vend grofthakket valnødder i og tilsæt melet lidt ad gangen.
- Læg bagepapir i en brødform og fordel farsen heri. Sæt formen i oven og bag den i 40-45 min.