Velsmagende fiske tacos

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Velsmagende fiske tacos

 4 personer

  35 minutter

Ingredienser

  • 200 g almindeligt fuldkornsmel
  • 4 moden kiwi
  • 8 forårsløg
  • 2 frisk jalapeño eller grøn chili
  • 2 bundter frisk koriander, (60 g)
  • 3 limefrugter
  • Tabasco chipotle sauce
  • 1/2 rødkål, (300 g)
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 appelsin
  • 2 rød eller gul peber
  • 4 x 120 g fileter af fast hvid fisk
  • Olivenolie
  • 4 spsk yoghurt naturel

Fremgangsmåde

Tacos:

  1. I en skål, blandes mel og en knivspids havsalt, 60 ml vand til dejen af dine tacos.
  2. Ælt i et par minutter, og derefter sættes til side.

Salsa:

  1.  Skræl kiwi og skær dem i halve, og tilsæt dem i en stor tør slip-let pande på medium varme med de grønne halvdele af forårsløgene og den renset chili. Rist det hele let i nogle minutter, og kom det herefter i en blender med halvdelen af koriander, saften af 2 lime og et stænk af tabasco.
  2. Blend indtil glat, smag til og krydr.

Tilbehør:

  1.  Skær rødkål fint, helst på en mandolin. Bland de resterende koriander blade og eddike og appelsin med rådkålen.
  2. For at lave dine tacos, skal dejen deles i fire kugler og rulles tyndt ud. Steg dem 1 minut på hver side indtil de er bløde, dreje, når du ser bobler. Dæk med et viskestykke for at holde dem varme.
  3. Forårsløg skæres i fine skiver. Peberfrugter renses og skæres i 1 cm terninger.
  4. Skær fisken i 2 cm strimler, kom derefter forårsløg, peber og 1 spsk olie på panden sammen med fisken. Steg fisken og tilbehøret indtil fisken er kogt igennem og let gyldne.
  5. Fordel yoghurt, fisk og grønt mellem dine varme tacos.
  6. Serveres med rødkål og salsa og lime.