Aubergine er rig på antioxidanter, og fibre, og kaloriefattig. Skallens nuancer af lilla-bordeaux er hele forklaringen på, at aubergine er så sundt og fyldt med antioxidanter. Den vigtigste af dem – nasunin – beskytter nemlig fedtmolekylerne i kroppens celler. Lige præcis den funktion er ufatteligt vigtig, når det handler om at holde cellerne friske og spændstige – herunder dine hjerneceller(!) – idet cellemembranen består af fedt. Nanusin beskytter dermed indirekte dine kognitive evner, og fungerer generelt som beskytter af alle kroppens celler.
Aubergine masala
4 personer
30 minutter
Ingredienser
Aubergine:
- 5 auberginer skåret i grove stykker
- 5 spsk. kikærtemel
- 1 1/2 knivsspids cayennepeber
- 1 tsk. gurkemeje
- lidt salt
- 3 tsk olie
- vand
Masala:
- 2 spsk. kokosolie
- 2 tsk. sennepsfrø
- 10-12 karryblade
- 1 1/2 finthakket løg
- 3 spsk. tomatpuré
- en stor håndfuld rucola
- 5 fed presset hvidløg
- 1 1/2 tsk. friskrevet ingefær
- 1 1/2 tsk. stødt koriander
- 1 1/2 tsk. stødt spidskommen
- 1 1/2 knivsspids cayennepeber
- 1 1/2 tsk garam masala
- 3-4 dl kokosmælk
Fremgangsmåde
Aubergine:
- Bland kikærtemel med krydderier og tilsæt vand lidt efter lidt, mens du pisker. Det skal være som en tynd pandekagedej.
- Dyp aubergine stykkerne i dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Grill dem i ovnen ca. 10-15 minutter til de har fået farve og er møre. Vend dem undervejs med en tang eller gaffel.
Masala:
- Varm en pande op med kokosolie. Hæld sennepsfrø på og lad dem riste til de begynder at poppe. Tilsæt så finthakket løg, ingefær, hvidløg og karryblade og lad det sautere
- Tilsæt spidskommen, koriander, cayenne, garam masala og salt og derefter groft hakket rucola
- Tilsæt tomatpuré, kokosmælk og 1 dl vand. Låg låg på og lad masalaen koge i ca. 8 minutter.
- Tilsæt auberginerne og rør godt rundt. Lad det hele småkoge yderligere 2 minutter og smag til med salt.
- Servér med frisk koriander og ris eller brød.