Jambalaya er en kreolsk/cajun-ret, der kan tilberedes efter mange forskellige opskrifter. jambalaya kan nærmest kaldes sydens biksemad.
Jambalaya med chorizo og rejer
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- ½ tsk. tørret oregano
- 1 tsk. hvidløgspulver
- ¼-½ tsk. cayennepeber
- ¼ tsk. kværnet sort peber
- 200 g grønlandske rejer
- 200 g stærke, bløde
- Chorizopølser
- Kokosolie
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 lille løg, hakket
- 1½ dl ris
- 1 dåse hakkede tomater
- 3-4 dl grøntsags- eller hønsebouillon
- 1 grøn peberfrugt i små terninger
- 2 stilke bladselleri, hakket
- Salt
- Koriander, plukket
- Hakkede forårsløg
Fremgangsmåde
- Bland oregano, hvidløgspulver, cayennepeber og peber. Vend rejerne i krydderierne, og sæt dem i køleskabet indtil brug.
- Skær pølsen i skiver, og steg den sprød og gennemstegt på en tør, varm pande. Tag den af panden, og sæt til side.
- Kom evt. en smule kokosolie på panden, og sautér hvidløg og løg i fedtet fra pølsen, uden at det tager farve.
- Tilsæt ris, og sautér kort, uden at risen tager farve.
- Kom tomater og lidt af bouillonen på.
- Tilsæt mere bouillon undervejs, indtil risene er møre.
- Det tager 30-35 minutter.
- Kom peberfrugt og bladselleri på, og lad det varme med i et par minutter.
- Kom pølser og rejer i panden. Lad det hele varme igennem; smag til med salt, og servér straks toppet med koriander og forårsløg