De danske forbruger efterspørger kød fra dyr som har haft et godt liv. Fra 1. oktober vil de 1.200 butikker, som dels er ejet af Coop Danmark og dels af en række selvstændige brugsforeninger kunne sælge “Poppelgrise fra Hestbjerg”.
For at undgå antibiotika og anden medicin lader Bertel Hestbjerg sine smågrise gå hos søerne, til de er ti uger i stedet for syv uger, som normalt er reglen i den økologiske svinebranche i Danmark.
Hestbjerg med til at inspirere
Bertel Hestbjergs eksempel er inspirerende og er med til at udvikle økologi, mener direktør i Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck.
“Vi har nogle meget nytænkende producenter, som skaber en masse dynamik og udvikling indenfor økologien. Frontløberne skaber nye fortællinger til forbrugerne, finder nye veje og viser, hvad der kan blive det næste ryk for hele økologien”, siger han.
Stor efterspørgelse på økologisk svinekød
Det økologiske svinekød fra Hestbjerg skal være med til at dække cirka 60 % af behovet for økologisk svinekød. Resten kommer fra leverancer fra Friland.
“Flere og flere forbrugere vil gerne vide noget om, hvor deres varer kommer fra, hvilken kvalitet de har, og hvordan dyrene er vokset op. Det bliver nemt at formidle med netop Berthels grise, fordi historien er så stærkt”, siger Thomas Roland, ansvarlighedschef hos COOP til TV MidtVest.
Bertel Hestbjerg er med sin 1.950 søer, der årligt får 40.000 smågrise, Danmarks største producent af økologisk svinekød. Coops mål er at få kød fra 130 af Bertels grise hver uge.
Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk
Kilde: Økologisk Landsforening