Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.
Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.
Soja-glaseret laks med agurk-avocado salat
4 personer
25 minutter
Ingredienser
- 4-6 laksefileter
- 1 spsk honning
- 1/2 tsk majsstivelse
- 2 1/2 tsk sojasovs
- 1 tsk sesamolie
- Kosher salt
- 2 spsk ris eddike (ikke krydret)
- 1 spsk mayonnaise
- 1 medium agurk, kvarte på langs og skåret i tern
- 3 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 1 avocado, halveret, og hakket
- Stødt syltet ingefær, til servering (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 c.
- Bland honning, 2 tsk sojasauce og majsstivelse i en lille gryde til det bliver til en sauce.
- Gnid laksefileter med 1/2 tsk sesamolie og let med salt.
- Læg fisken i et ovnfast fad og bages 5 minutter.
- Tag fisken ud af ovnen og pensel med sauce blanding.
- Sæt fisken i ovnen igen og fortsætte bagning indtil de er lige stegt igennem, ca 7 til 9 minutter mere.
- I mellemtiden, piskes ris eddike, mayonnaise og de resterende 1/2 tsk sojasauce og sesamolie i en stor skål.
- Tilsæt agurk, forårsløg og 1/4 tsk salt.
- Tilsæt forsigtigt avocado som er skåret i tern.
- Servér laksen med salat og syltede ingefær.