miso-roasted-aubergine-steaks

Miso ristede aubergine steaks med sød kartoffel er en dejlig vegansk ret med Miso som er en japansk pasta, der hovedsageligt består af sojabønner med varierende andele af ris, byg eller andet korn. Ved fremstillingen bliver en blanding af dampkogte sojabønner alt efter sorten fermenteret i fade sammen med dampkogte ris eller dampkogte korn.

Miso ristede aubergine steaks med sød kartoffel

 4 personer

 1 time & 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stor aubergine ( 375 g )
  • 2 spsk brun miso pasta
  • 350 g søde kartofler
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 3 cm ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk Himalaya salt
  • 8 springløg
  • 1 lille bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen til 180C.
  2. Skræl aubergine med en kartoffelskræller og kom brun miso pasta over dem – den bedste måde at gøre dette på er med bagsiden af en ske.
  3. Kom dem i en bradepande sammen med de søde kartoffelbåde. Hæld 225 ml kogende vand i bunden, tilsæt derefter olie, ingefær og hvidløg. Drys en knivspids salt over og placere bradepanden i ovnen.
  4. Efter 30 minutter, hæld endnu engang 125 ml kogende vand i bunden af bradepanden og stege i yderligere 20 minutter. Gentag, tilsætning af 50 ml kogende vand og forårsløg, og stege i 10 minutter mere. Test med en kniv i midten af auberginen om den er møre.
  5. Drys hakket persille over kartoffelbåde.
  6. Skær aubergine i 2cm tykke ‘bøffer’ og læg dem på toppen af kartoflerne.
  7. Hvis der ikke er sauce i bunden af bradepanden, tilsættes 3 spsk vand.
  8. Hæld miso sauce over aubergine bøffer.
  9. Salt og peber tilsættes efter behov.