Græskar er fyldt med antioxidanter, såsom vitaminerne A, C, E, beta-caroten og zea-xanthin, som kan hjælpe med at forhindre aldersrelateret makulær sygdom. Græskar er også en rig kilde til B-vitaminer som folater, niacin, thiamin og pantothensyre og mineraler som calcium, kalium og fosfor.
Græskarsuppe med kokosmælk
4 personer
35 minutter
Ingredienser
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 500 g græskar – Moskusgræskar / Hokkaido græskar
- 1,2 liter grøntsagsbouillon
- 1 dl tør æblecider
- 2 tsk æblecidereddike
- 200 ml kokosmælk
- salt & peber
- neutral kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem ved svag varme i en gryde i kokosolie til de er glasklare.
- Skær græskarkødet i stykker á ca 1 cm og kom dem i gryden.
- Tilsæt cider og bouillon, og lad det simre i 25 minutter, til græskarret er mørt.
- Blend suppen og smag til med salt, peber og kokosmælk så der opnås en god balance.