Odense Kommune modtag forleden Årets Økopris 2016 ved et stort Økotræf på Foodexpo i Herning. Denne fine pris uddeles af Økologisk Landsforening som hylder ildsjæle, der gør en stor indsats for at udbrede øko-måltider i landets storkøkkener.
Odense kommune server dagligt op til 2.500 måltider for de handicappede og ældre. Og da maden nu er 30-60 procent økologisk modtog de spisemærket i bronze. Indsatsen udløste hermed Årets Økopris 2016, som blev overrakt på Foodexpo i Herning som netop er blevet afholdt.
Den store omlægningsbølge som ses overalt i landets storkøkkener, skal ses som at mange tør gå nye veje og i den grad er blevet mere bevidste- det kræver mod, som skal hyldes.
Sådan sagde Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ved overrækkelsen af Økoprisen.
Kommunens pris skal ses som en naturlig del at af de server økologi og bæredygtighed. Næste mål er at gå efter spisemærket i sølv som repræsentere 60 procent økologi. Det mål indbære fokus på uddannelse og involvering af alle medarbejder. I fremtiden vil de arbejde på at finde nye løsninger og ansvarlighed i forhold til indkøb, madlavning og menuplanlægning. Den sociale ansvarlighed vil der også blive sat fokus på, sagde Per Kølster om valget af prismodtageren og fortsatte:
– Vi skal have endnu flere, der ligesom Odense Kommune tør tage en beslutninger om at starte økorejsen og finde nye løsninger til det økologiske måltid. Udfordringen er sommetider at tage beslutningen og komme i gang. I er et godt bevis på, at det kan lykkedes. Og vi håber, I vil inspirere mange til at følge efter.
– Vi er på rette vej
Prisen blev modtaget på scenen af Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL) og Gitte Breum, Chef for Mad & Måltid i Odense Kommune.
– Den her pris betyder rigtig meget for os. Det er en anerkendelse af, at vi er på rette vej med vores satsning på økologi, bæredygtighed og lokale råvarer. Vi viser, at man som kommune sagtens både kan levere lækker og sund mad til borgerene samtidig med, at man passer på miljøet. Jeg er super stolt over den her pris. Ikke mindst på vegne af de dygtige medarbejdere og ledere i Byens Køkken, som virkelig har knoklet for at omsætte de vilde ambitioner til virkelighed. De er nogle økohelte, der fortjener alt den hæder, de kan få, siger Brian Skov Nilsen.