Bagt torsk med dampet spidskål og koriander

Hvis du vil undgå for mange pesticider samt antibiotika og mindske miljøbelastningen, bør du gå efter disse mærkningsordninger. De er ikke fejlfri men det bedste valg for dig og miljøet når du vil købe fisk.

Læs mere her

Bagt torsk med dampet spidskål og koriander

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille bundt citrontimian
  • 1 spidskål
  • 1 spsk hele korianderfrø
  • 25 g smør
  • 1 kg små kartofler
  • 1 bundt koriander
  • 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Torsk: Tænd ovnen på 200°. Skær torsken i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og hakket citrontimian på toppen.
  3. Bag torsk i ovnen i ca. 8 minutter.
  4. Dampet spidskål: Fjern de yderste blade af spidskålen. Skyl spidskålen, halvér den på den lange led, og snit den helt fint. Knus korianderfrø i en morter, og steg dem i afbruset smør i en gryde i 1 minut. Tilsæt spidskål, skru ned for varmen, og damp kålen i 6-8 minutter. Vend rundt i den med en grydeske.
  5. Servering: Hak koriander, og vend det i kålen lige før servering. Anret den bagte torsk med dampet spidskål, kogte kartofler og citron skåret i både.