Amerikanske pandekager på boghvedemel

Lav dine pandekager på boghvedemel – Boghvedemel indeholder ikke naturligt gluten, og er derfor et godt alternativ til andre mel eller kornsorter for glutenintolerante.

Boghvede omtales ofte som en kornsort, men boghveden er faktisk en bogagtig nød, der pga. dens sammensætning og forarbejdning anvendes som korn. Boghvedemel kan bruges til grød, blinis eller bagning.

Amerikanske pandekager

  7 stk – ø 10 cm 

  45 minutter ( incl hviletid )

Ingredienser:

  • 2 dl mælk / mandelmælk
  • 125 g boghvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk kokossukker
  • 1 knivspids himalaya salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 20 g Smør

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de ovenstående Ingredienser i en skål, til dejen er ensartet.
  2. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  3. Varm panden, og kom en lille smule kokosolie på. Kom dejen på panden i ca 10 ø cm, (ca ½ dl.). Bag dem indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun. Vend pandekagerne og bag videre.
  4. Det tager et par minutter på hver side.