Avocado er nok en af de sundeste fødevare som findes, og ikke bare fordi de smager så pokkers godt. De er også ekstremt gavnlige for dit helbred og bemærkelsesværdigt alsidige i køkkenet
Avocado tilbyder en meget bred vifte af medicinske egenskaber, og de er fyldt med sunde fedtstoffer, som lutin, vitamin K og folat, blandt mange andre vitaminer og næringsstoffer.
Men vidste du at du måske smider den vigtigste del væk fra avocadoen?
Nej, det er ikke selve avocadoen, det er stenen!
Stenen udgør faktisk 70% af avocadoens ernæringsmæssige fordele.
Ved at tilføje avocadosten eller avocadoolie i din kost, kan du på en fantastisk måde øge din antioxidanter og næringsstoffer.
Ifølge Encyclopedia of common Naturals har test på mus og rotter også vist andre fordele ved anvendelse af stenen i mad, lægemidler og kosmetik. Stenen har anti tumor egenskaber på grund af en kondenseret flavonol som kun findes i stenen.
Avocadosten er også fyldt med opløselig fibre. Faktisk siges det, de er blandt de højeste kilder til naturligt forekommende opløselig fibre. Opløselig fibre er ekstremt vigtigt for din fordøjelse og fordøjelsessystemmet. Med en passende mængde, kan du faktisk reducere din risiko for at udvikle irritable tarm syndrom og andre gastro-intestinale sygdomme.
På grund af det høje indhold af antioxidanter har stenen potentiale til at sænke kolesterol og mindske din chance for at udvikle hjertesygdomme eller slagtilfælde.
Hvordan spiser man en avocado sten?
Du kan blende stenen i en kraftfuld blender og tilsætte det i din juice. Stenen har en noget stærk smag, så det er vigtigt at du blander massen med noget som tager smagen lidt, såsom en grøn smoothie eller juice.
Du kan også tørre stenen og derefter rive den. Tilsæt det i dressinger eller direkte over din mad. Ved først at tørre stenen forlænger du dens holdbarhed. Dette kan gøres ved at bruge en dehydrator som trækker fugten ud af stenen, eller læg den i solen et par dage, eventuelt i en vindueskarm.
Andre anvendelse muligheder udover at tilsætte det i maden:
- Prøve at hakke den tørret sten i en blender eller foodprocessor og bland det enten med mosede banan eller halvdelen af en mosede avocado og brug massen som en naturlig skrubmaske
- Du kan behandle forskellige ømheder og smerte ved at lave en te med stenen. Man kan lægge halvdelen af stenen i kogende vand i 10 minutter
- Tør og hak den i blenderen til det bliver en pulver ligende masse. Herefter bruges 1 spsk. til 1 kop kogt vand. Denne opskrift er god mod mavepine. Afkølet kan vandet anvendes topisk til at indre kløende hud.
Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk
Kilde: www.collective-evolution.com