d. 17. marts 2014 under FoodExpo i Herning overrakte fødevareministeren 83 nye Øko-spisemærker, det betyder at der nu er over 700 køkkener i Danmark som kan prale med at være Ø-mærkede. Ø-mærkerne blev uddelt til bl.a. kantiner, børnehaver, plejehjem og spisesteder.
Der er mange fordele ved omlægning til økologiske køkkener, flere mennesker spiser økologisk og måltiderne bliver sundere. Der er en stigende tendens til at menuen hos de økologiske køkkener indeholder flere grøntsager samt eventuelle skadelige pesticidrester bliver undgået.
Køkkenmedarbejderne har arbejdet hårdt for at opnå Ø-mærkerne samt generelt udbrede økologiske måltider. Der er blevet slidt og slæbt i køkkenerne for både at hæve økologiprocenten samtidigt med at budgetterne ikke er steget. Faktisk har den rivende udvikling af økologi inden for foodservice branchen gjort, at landets storkøkkener har åbnet mere end en fordobling på den økologiske omsætning i perioden 2009-2013.