Skal man spise brune eller hvide ris?

Ris er en af verdens ældste afgrøder. Risene er en kornsort og stammer fra Østen, men har siden hen også vundet indpas i den vestenlige verden.

De brune ris er meget sundere end de hvide ris. Forklaringen er, at de hvide ris går direkte i blodsukkeret, hvilket udløser store mængder insulin, der er med til at øge inflammationen i kroppen.

De brune ris derimod indeholder langt flere fibre, som gør at du ikke oplever rutsjeture i blodsukkeret, fordi kulhydraterne fra de brune ris ryger langsommere ud i blodet. Derudover tæller fibr­ene heller ikke med i kalorieregnskabet, fordi de ender i toilettet, og samtidig sørger de også for at trække en masse affaldsstoffer med sig fra tarmen. Sorte og vilde ris kan også anbefales frem for de hvide ris.
Hvilken form for ris er den mest usunde?

Sushi ris som er elsket af mange og børnene med. Her er risene både hvide og vendt i sukker, så det er dobbelt dårligt. Vælg istedet en sushirestaurant som laver sushi med brune ris.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk